More

  Σύνοδος Κορυφής: Έξαλλος ο Μακρόν – Εξαπέλυσε επίθεση σε Κουρτς και Ρούτε

  Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής με τη συνεδρίαση να ορίζεται στις 14:00 ώρα Βρυξελλών, όταν θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

  Ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο της επιχείρησης συγκάλυψης για το Μάτι

  Σύμφωνα με το Politico, ο Εμανουέλ Μακρόν ενοχλήθηκε με την στάση των «frugal» που επιμένουν σε διαφορετικούς όρους από αυτούς που θέλει ο Νότος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Ειδικότερα, διπλωμάτης ανέφερε πως «οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη πολύ δύσκολες», και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του Αυστριακού Καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, αλλά και του Εμανουέλ Μακρόν: «Ο Κουρτς δεν ακούει τίποτα. Ο Μακρόν χτύπησε το τραπέζι με την γροθιά του» στις συζητήσεις».

  Οι «27» λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχώρησαν σε διάλειμμα 45 λεπτών, ενώ ένας άλλος διπλωμάτης τόνισε πως, η Ολλανδία και η Αυστρία είναι αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται σθεναρά στην πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την Δανία και την Σουηδία να δείχνουν πιο διαλλακτικές και να «κάνουν προσπάθειες».

  Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Εμανουέλ Μακρόν εξοργίστηκε με την συμπεριφορά του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα για να κάνει ένα τηλεφώνημα, προκαλώντας την αντίδραση του Γάλλου προέδρου.

  «Βλέπετε; Δεν τον νοιάζει. Δεν ακούει τους άλλους, έχει κακή συμπεριφορά. Ασχολείται με τους δημοσιογράφους και μέχρι εκεί». Μια άλλη πηγή ανέφερε πως ο αυστριακός καγκελάριος δεν έκρυψε πως αισθάνθηκε «προσβεβλημένος» από το σχόλιο.

  Μάλιστα, λέγεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είπε «μπορεί να με πάρετε για έναν χαρτοφύλακα με τις επιχορηγήσεις μου, εντάξει, αλλά ακόμη και η Άνγκελα είναι μαζί μου», προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

  Στη συνέχεια ο Μακρόν επιτέθηκε στο «μπλοκ» των «φειδωλών», λέγοντας πως έχουν την συμπεριφορά που είχε η Βρετανία σε παλαιότερες συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφερόμενος κυρίως κατά του Ολλανδού πρωθυπουργού, Ρούτε. «Μπορεί να θεωρείται πως είμαι τρελός, όμως ακόμη και η Ανγκελα (Μέρκελ) συμφωνεί μαζί μου».

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ουρά χιλιομέτρου έξω από καταστήματα ρούχων στα Χανιά (Pics)

  Ουρά χιλιομέτρου σχηματίστηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου έξω από την είσοδο καταστήματος μεγάλης αλυσίδας με ρούχα.Αν και οι πολίτες φορούν μάσκες ωστόσο είναι δύσκολο...

  Kαθάρισαν την παραλία στον Κλαδισό

  Στον καθαρισμό, της παραλίας, στον Κλαδισό προχώρησαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου πολίτες στα Χανιά.Κλαδιά, φερτά υλικά και πάσης φύσεως σκουπίδια μάζεψαν σε σακούλες Χανιώτες...

  Τροχαίο Μοίρες: “Αποκλειστικά υπαίτιος ο οδηγός του άλλου οχήματος” – Λέει η οικογένεια της Αστυνομικού

  Στον διορισμό τεχνικού πραγματογνώμονα αλλά και σε πολύωρη αυτοψία στον τόπο, του δυστυχήματος στις Μοίρες Ηρακλείου προχώρησε η οικογένεια, της αδικοχαμένης Αστυνομικού που έχασε...

  Πέταξαν μπογιές και πέτρες σε πολιτικό γραφείο

  Πέτρες και χρώματα πέταξαν άγνωστοι ή άγνωστος σε πολιτικό γραφείο στη Θέρισο Ηρακλείου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο δεν υπάρχουν κάμερες ωστόσο οι Αστυνομικοί εξετάζουν...