More

  ΤΑΔΕ Ε (Λ) ΦΗ: Ελκύουμε ότι αληθινά αποζητούμε

  Θα σας διηγηθώ όσο πιο μεστά μπορώ μία μικρή και προσωπική μου ιστορία.

  Γράφει η Ελευθερία Χαχλαδάκη…

  Υπήρξα καλεσμένη κάποτε, σε μία περίσταση και σε ένα τραπέζι με πολλούς και ξεκάθαρα ετερόκλητους ανθρώπους.

  Στο τραπέζι αυτό, είχαν σχηματιστεί διαφορετικές και εντελώς τυχαίες επικοινωνιακά ΄΄παρέες΄΄, ανάλογα από το σημείο που έτυχε να τοποθετητούμε σε αυτό.

  Για να κυλήσει η βραδιά, ξεκινήσαμε να μιλάμε με την ομήγυρη.

  Απέναντί μου, καθόντουσαν δύο καλύτερες  – μεταξύ τους  – φίλες, διαφημίζοντας τη φιλία τους, το πόσο ενωμένες και αγαπημένες είναι.

  Όταν ρωτήθηκαν από κάποια άλλη κοπέλα για το τί είναι αυτό που τις ενώνει, απάντησαν πολύ ειλικρινά την εκδοχή και την αλήθεια τους.

  Το ότι γελάνε πολύ μαζί και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τη ζωή από την αστεία της πλευρά, σε έναν κόσμο που τους φαίνονται όλοι και όλα τόσο σοβαροί και τόσο σοβαρά!

  Διαφώνησαν και συμφώνησαν αρκετοί και αρκετές θυμάμαι με την οπτική τους και ο καθένας, ανέλυσε και την άποψή του.

  Θυμάμαι ένα μυδίαμα στο πρόσωπό μου όταν άκουγα τις απόψεις των άλλων και τον αγώνα που έκαναν για να πείσουν και να επιβάλλουν την άποψή τους ως σωστή.

  Μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα να ερωτηθώ και εγώ!

  Μιλώντας σας πολύ ειλκρινά, θα πρέπει να σας πω, ότι σε εκείνο το τραπέζι, δεν με θυμάμαι να συμπαθώ κανέναν… Ούτε σαν αύρα, ούτε σαν ενέργεια, ούτε σαν ύφος και κυρίως ούτε σαν τρόπο έκφρασης και διατύπωσης των απόψεών του, είτε συμφωνούσα, είτε διαφωνούσα με τα λεγόμενά τους! Η έλλειψη σεβασμού στις αντίθετες απόψεις, ήταν η αιτία για αυτό!

  Με το δεδομένο και της έλλειψης συμπάθειας λοιπόν, αλλά συγχρόνως του απόλυτου σεβασμού προς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και άποψη, (διαφορετική ή σύμφωνη με τη δική μου), απασφάλισα, λέγοντας τα εξής…

   

  ΄΄Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις σχέσεις και στις ανθρώπινες επιλογές!

  Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε κάτι που κατανοούμε και να απορρίπτουμε κατακρίνοντάς το, κάτι που δεν έρχεται στα μέτρα και στα σταθμά μας!

  Οι άνθρωποι, έχουμε όλοι μας μία διαδρομή, ένα παρελθόν, εμπειρίες, βιώματα, συναναστροφές που μας καθόρισαν, μας στιγμάτισαν και πιθανότατα έχουν χαράξει την ψυχή, τη ζωή μας και προφανώς και τις μετέπειτα επιλογές μας.

  Όλα τα παραπάνω μας διαμορφώνουν στο σήμερα και όλα τα παραπάνω γίνονται οι αιτία για να αναζητήσουμε τις υπάρξεις που θα πλαισιώσουν τη δική μας, είτε αυτές είναι οι φίλοι που θα επιλέξουμε να έχουμε δίπλα μας, είτε ο σύντροφός μας, είτε οποιοσδήποτε άλλος γίνει κομμάτι μας!

  Δεν είμαι σε θέση εγώ, να κρίνω εάν η επιλογή που κάνει ο άλλος, είναι σωστή ή λανθασμένη.

  Είμαι σε θέση να αποφασίσω μόνο για τις δικές μου επιλογές.

  Και οι δικές μου επιλογές, σχετίζονται με ΑΠΟΛΥΤΟ μοίρασμα.. με στιγμές γεμάτες γέλιο ( όπως αυτό ακριβώς που αναζητούν και οι κοπέλες απέναντί μου), αλλά και με στιγμές γεμάτες ψυχή, γεμάτες πόνο και προσπάθεια να τον λειάνω, τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για αυτούς που έχω κοντά μου..

  Οι δικές μου επιλογές, σχετίζονται με ανάσες, με διαρκή και εκατέρωθεν προσπάθεια, με συμφωνίες, με διαφωνίες, με ευγένεια, με θυμό, με ξενύχτια γεμάτα ατελείωτες συζητήσεις επί παντούς επιστητού…

  Οι δικές μου επιλογές, σχετίζονται με χαμόγελα και δάκρυα, με αντίληψη της ζωής από την αστεία έως και την πιο σοβαρή εκδοχή της, από ανάγκη να υπερασπιστώ μέχρι τέλους αυτούς που επιλέγω και με επιλέγουν..

  Οι δικές μου επιλογές, σχετίζονται με αδιαπραγμάτευτη αλήθεια και αποφεύγουν τα μυστικά, τις δεύτερες και υπόγειες σκέψεις, τη ζήλεια, την έλλειψη δικαιοσύνης και το υπέρμετρο εγώ!

  Έχω μάθει στη ζωή μου, να συστήνομαι μέσα από τις τοποθετήσεις και κυρίως από τις πράξεις μου, να είμαι πάντα και απόλυτα ξεκάθαρη, έτσι ώστε να γνωρίζει ο άλλος/η τί έχει να περιμένει από εμένα και τί έχω να περιμένω και εγώ από εκείνον/ην!

  Τα πράγματα ήταν και είναι πάντα απλά… εάν αφαιρέσεις την υποκρισία και το ψέμα που υιοθετούν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους, όλοι μας εκπέμπουμε με κάθε τρόπο όλα όσα είμαστε και όλα όσα αναζητούμε.

  Αυτά πιστεύω ότι ελκύουμε. Αυτά πιστεύω ότι επιλέγουμε κιόλας. ΄΄

  Με θυμάμαι σαν χθες, να κοιτάζω στα μάτια και τις δύο κοπέλες που είχα απέναντί μου, λέγοντάς τους…  ΄΄Δεν θα μπορούσα ποτέ να σας επιλέξω για φίλες μου, ακριβώς γιατί απέχετε πολύ από όλα όσα είμαι και όλα όσα αναζητώ στη δύσκολη ζωή μου.. ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σας κρίνω, σημαίνει ότι αναγνωρίζω την διαδρομή και τα βιώματά σας και αντιλαμβάνομαι πως η ουσία της ψυχής σας, είναι εντελώς διαφορετική με τη δική μου… για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Θεός και οι επιλογές σας, έφεραν εσάς τις δύο κοντά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, εγώ υπάρχω ή θα υπάρξω στη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων…

  Για κάθε άνθρωπο εκεί έξω, υπάρχει ένας σύντροφος, κάποιος ή κάποιοι φίλοι, που προορίζονται για αυτόν…

  Εκείνο το βράδυ, σε εκείνο το τραπέζι, θεωρούσαν όλοι πως αυτό που οι ίδιοι είναι και αυτό που ίδιοι αναζητούν, είναι και το σωστό!

  Έμειναν εμβρόντητοι όμως από τη δική μου τοποθέτηση, γιατί ήταν η μόνη που ξεχώριζε και αντιλαμβανόταν πως δεν χωράνε σωστά και λάθη στις ψυχές των ανθρώπων.

  Χωράνε μόνο, οι όμοιες αξίες και τα όμοια ιδανικά… τα όμοια θέλω και δεν θέλω!

  Το να μην επιλέγουμε και το να μην ελκύουμε το διαφορετικό, ή αυτό που δεν υπάγεται στο δικό μας αξιακό σύστημα, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει εκεί έξω και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κρίνουμε, θεωρώντας τον εαυτό μας κάτι πιο σπουδαίο ή κάτι πιο σημαντικό ή ανώτερο.

  Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και τα χνώτα μας άλλοτε κουμπώνουν κ άλλοτε απομακρύνονται!

  Και πολλές φορές, ακόμα και όταν κάτι κουμπώσει, μπορεί να ξεκουμπώσει, τη στιγμή εκείνη που διαπιστώσουμε μία αλλαγή με την οποία δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε πλέον ή αντιληφθούμε έστω και αργά το ψέμα και την υποκρισία που σας έλεγα παραπάνω, την οποία συνήθως αντιλαμβανόμαστε και καθυστερημένα, όταν πλέον οι ψεύτες και οι υποκριτές, δεν έχουν πλέον να κερδίσουν κάτι από εμάς!

  Για κάθε άνθρωπο εκεί έξω, υπάρχει ένας σύντροφος, κάποιος ή κάποιοι φίλοι, που προορίζονται για αυτόν… Όσο πιο ξεκάθαροι είμαστε με τα θέλω μας, τόσο πιο γρήγορα θα αντιλαμβανόμαστε ή θα απομακρυνόμαστε από αυτό που αναζητούμε ή όχι…

  Στη διαδρομή της αναζήτησής μας, ας είμαστε όλοι μας ξεκάθαροι και ας μην θεωρούμε το διαφορετικό και κάτι υποδεέστερο, γιατί δεν είναι… Είναι αυτό που η οικογένειά του και τα βιώματά του, το μετουσίωσαν. Αναγώρισέ το, απομακρύνσου από αυτό και κάνε χώρο για να έλξει και να έλξεις αυτό που σου ταιριάζει…

  Σκέψου μονάχα πόσο χρόνο και πόση απογοήτευση θα γλιτώναμε στη ζωή μας, εάν είμασταν όλοι τόσο ξεκάθαροι και τόσο ειλικρινείς!

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ