More

  Τι λέει για την υποψηφιότητα του ως βουλευτής ο Παντελής Πετσετάκης

  Την υποψηφιότητα του μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γνωστοποιεί και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στα Χανιά, Παντελής Πετσετάκης.

   

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Πετσετάκη:

  “Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια.
  4 χρόνια πολιτικού χρόνου, που οι κυβερνώντες εμφανίζονται ως οι μεσσίες της νεότερης πολιτικής και οι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ως οι απόλυτοι μηδενιστές.

  Σαν να λέμε οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.
  Ποιο είναι όμως το νόμισμα?
  Το νόμισμα είναι η ίδια η ζωή.

  Κάποιος μετριοπαθής θα έλεγε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
  Αυτή τη μέση ως κεντρώος χώρος, θέλουμε να “διαβάσουμε”  και αυτήν θέλουμε να πρεσβεύουμε ως σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική προοδευτική δύναμη.

  Τι ισχύει λοιπόν?
  Η οικονομία πήγε καλά?

  Οι δείκτες ναι.
  Το κοινωνικό κράτος ?
  Δυστυχώς Συρρικνώθηκε γιατί δεν πήρε το μερτικό του από τον πολυδιαφημιζόμενο δείκτη της ευμάρειας.

  Η παιδεία?
  Ρώτα τα παιδιά και θα σου πουν….
  Άρα τι νόημα έχει να βελτιώνονται δείκτες χωρίς κοινωνική διάχυση της ευμάρειας?
  Αυτό ακριβώς καλείται να απαντηθεί στις ερχόμενες εκλογές.

  Αν μπορούν οι δείκτες, να έχουν όχι απλά θετικό πρόσημο αλλά κοινωνικό βάθος και διείσδυση στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που είναι οι πλέον αδύναμες.
  Αν ναι, τότε έχουμε τη πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη.

  Από την ανάγκη αυτών των πολιτικών γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ και αυτές τις πολιτικές  υπηρέτησε διαχρονικά σε όλους τους τομείς.

  Στην απασχόληση θέλουμε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σύγχρονες συνθήκες απασχόλησης και σεβασμό του εργαζόμενου με προοπτική στην δημιουργία μιας νέας σχέσης παραγωγικότητας μεταξύ εργαζομένων κ εργοδοτών.

  Μια σύγχρονη πλατφόρμα αμφίδρομης ωφέλειας.
  Στην υγεία Θέλουμε περίθαλψη με σεβασμό στον άνθρωπο και στήριξη του ΕΣΎ ως πυλώνα ασφάλειας της μεσαίας και της εργατικής τάξης.

  Στις γυναίκες Θέλουμε ισότιμη  πρόσβαση στην αγορά εργασίας, που στην Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη ανεργία, με μέτρα στήριξης όπως η καθολικότητα στην πρόσβαση σε παιδικους σταθμους.

  Για την νέα οικογένεια Θέλουμε στήριξη 1ης κατοικίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως βάση λύσης του δημογραφικού για να μην μαστίζει τη χώρα η υπογεννητικότητα και κατεπεκτασιν να λυθεί το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού.
  Δεν θέλουμε μαγικές λύσεις και επιδοματική ευκαιριακή πολιτική πριν τις εκλογές.
  Δεν θέλουμε επαιτεία.

  Θέλουμε ένα κράτος δικαίου που να εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, εμπιστοσύνη στο παραγωγικό δυναμικό και προαγωγή της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. .

  Για αυτό το κράτος ψηφίζουμε σε λίγες μέρες.
  Και ψηφίζουμε
  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”

  Σύντομο βιογραφικό:

  Ο Παντελής Πετσετάκης γεννήθηκε το 1978 και έμεινε στο Ρέθυμνο έως το 18ο έτος, οπότε και μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ως μέλος τρίτεκνης αγροτικής οικογένειας, εργάστηκε τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών του, όσο και μετά από αυτές ως οικονομολόγος. Το 2008 επέστρεψε στα Χανιά, όπου και ζει μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής.

  Έχει εργαστεί στην Ernst &Young, στην Χανιώτικη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης ΑΝΕΚ Lines, σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ενώ από το 2022, έχει ιδρύσει την δική του Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών παρέχοντας εξειδικευμένες ελεγκτικές υπηρεσίες από τα Χανιά σε όλη τη χώρα.

  Τα τελευταία 13 χρόνια είναι Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης). Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1996 και δραστηριοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στα δημόσια πράγματα σε ότι αφορά σε ζητήματα Οικονομίας & Ανάπτυξης.
  Το 2023 ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του ως Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ