More

  Β. Διγαλάκης: Σε τέσσερα χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο σχολικό συγκρότημα στην Κίσαμο

  Σε τέσσερα χρόνια αναμένεται να έχει κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Γενικό αλλά και το Επαγγελματικό Λύκειο της Κισάμου ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

  Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου από το Καστέλι όπου βρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

  Όπως υποστήριξε ο Υφυπουργός “ήρθα εδώ στην Κίσαμο για να ενημερωθούν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί για τις ενέργειες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση για τη στέγαση του ΕΠΑ.Λ., και του ΓΕ.Λ., Κισάμου όσο και για το τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα. Oι ενέργειες που απαιτούνται για να επιστρέψουν οι μαθητές στην κανονικότητα. Η απόφαση που πήραμε ήταν η κατασκευή ενός νέου συγκροτήματος. Δεν υπήρχαν οφέλη οικονομικά και χρονικά να φτιάξουμε το παλιό κτήριο. Προέχει η ασφάλεια των μαθητών”.

  Ως ότου όμως ολοκληρωθεί το νέο κτήριο με τις τριάντα πέντε συνολικά αίθουσες οι μαθητές θα κάνουν μάθημα σε λυόμενα τα οποία θα τοποθετηθούν στον χώρο (που έχει παραχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου) σύμφωνα με τον Υφυπουργό έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

  “Εξαντλούμε κάθε περιθώριο, ώστε να εξευρεθούν το γρηγορότερο εφικτές λύσεις για την άμεση στέγαση των μαθητών σε προκατασκευασμένες αίθουσες όπως και για τη μακροπρόθεσμη οριστική επίλυση του κτιριακού με την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος. Με συντονισμό, σύμπνοια και ρεαλισμό θα προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα”. Ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Παράλληλα ο Βασίλης Διγαλάκης τόνισε πως, εξετάζεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ειδική μοριοδότηση τόσο για τους μαθητές του ΓΕ.Λ., όσο και για τους υποψήφιους του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου που φέτος θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, στη σύσκεψη εκτός από τον Δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Μυλωνάκη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

  Ο Βασίλης Διγαλάκης πραγματοποίησε αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα που έχει υποστεί ζημιές.

   

   

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Oruc Reis: Βίντεο από την στιγμή που σαλπάρει από το λιμάνι της Τουρκίας

  Χωρίς τέλος είναι οι τουρκικές προκλήσεις.Η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα νέα Navtex με την οποία προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες από την Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο και τον 30ο...

  Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Κρήτης – 24χρονος έχασε ξαφνικά τη ζωή του

  Ο νεαρός άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέληξε πολύ γρήγοραΜοιραίες στάθηκαν οι διακοπές στην Κρήτη για έναν 24χρονο από τη Βρετανία.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του...

  Κρήτη:Έκλεισαν κι άλλο μπαρ στην Κρήτη – «Καμπάνα» και σε ξενοδοχείο

  Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα …πρόστιμα.Χθες εκτός από την...

  Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη για την προκλητικότητα της Τουρκίας

  Συνεχίζει τις διπλωματικές του κινήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προκλητικότητα της Τουρκίας, μετά και τη σημερινή έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία, για έρευνες του Oruc...