More

  ΒΟΑΚ: Μέχρι το Μάρτιο ο προσωρινός ανάδοχος – Τι ευχήθηκε ο Καραγιάννης στον Αρναουτάκη [vid]

  Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στην Περιφέρεια Κρήτης.

  Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και του παρέδωσε τις απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών με την τεχνική έκθεση που περιλαμβάνει απαντήσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της ΜΠΕ Παρακάμψεων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης.  

  Για ένα έργο που έχει ανάγκη η Κρήτη να γίνει πραγματικότητα, μίλησε ο Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντική η συνεργασία του υπουργείου υποδομών με την Περιφέρεια Κρήτης «γιατί γνωρίζουμε ότι με καλή διάθεση προχωρούμε ένα πολύ, πολύ μεγάλο έργο, ένα έργο που θα αλλάξει ουσιαστικά την Κρήτη». 

  Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως «οι παρατηρήσεις οι οποίες κάναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποδεικνύει ότι ήταν σωστές και οι περισσότερες έγιναν δεκτές. Το θέμα θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να προχωρήσουμε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης που ήταν για χρόνια ένα όνειρο για όλους τους κρητικούς, για όλο τον κόσμο που έρχεται στο νησί μας». Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει στηρίξει με χώρο δικό της  

  Να σημειωθεί πως ήδη η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Υφιστάμενα Τμήματα Παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)», ανάρτησε προς ενημέρωση των φορέων και του ενδιαφερόμενου κοινού, την «Τεχνική Έκθεση – Υπόμνημα» της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (ΥΠΟΜΕ) με απόψεις, διευκρινίσεις, απαντήσεις και τεχνικές λύσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης της μελέτης.

   

  Δείτε την σχετική ανάρτηση του Υφυπουργού Υποδομών, μετά το πέρας των επαφών του, με τους φορείς της Κρήτης

  Γεμάτη και ιδιαίτερα παραγωγική με συναντήσεις, συσκέψεις και επιθεωρήσεις στα εργοτάξια.
  Στα #Χανιά, πρώτη μας στάση η Αντιπεριφέρεια για την ευρεία σύσκεψη με τον Νίκο Καλογερή, την Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis τον Βασίλης Διγαλάκης – Vassilis Digalakis, και τον Μανούσος Βολουδάκης
  Η πρόοδος σε μία σειρά από έργα είναι κοινή διαπίστωση.
  Ξεχωριστή ικανοποίηση μας δίνει το γεγονός ότι το μεγάλο έργο παραχώρησης του #ΒΟΑΚ, το Χανιά – Ηράκλειο θα έχει προσωρινό ανάδοχο στο τέλος Μαρτίου.
  Μάλιστα, η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis ήταν εκείνη που ενέταξε το τμήμα Κίσαμος – Χανιά.
  Στα γραφεία του ΟΑΚ, στο «σπίτι» του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Κρήτη είχαμε μία αρκετά εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση του Οργανισμού με τη συμμετοχή του Pavlos Marinakis και του Στέλιος Κονταδάκης.
  Η άριστη συνεργασία έχει συμβάλλει καθοριστικά στον γρήγορο ρυθμό των έργων και στην άμεση αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων προκειμένου να δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές.
  Μεταβήκαμε στον κόμβο Μουρνιών του ΒΟΑΚ, την κεντρική είσοδο στην πόλη των Χανίων. Έως τέλη Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης ώστε να απελευθερώσουμε τους κατοίκους από μία ταλαιπωρία ετών.
  Επόμενη στάση το Ρέμα «Ζαχαριά» στις Καλύβες όπου επιθεωρήσαμε ένα έργο υψηλής τεχνικής δυσκολίας και καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων.
  Συνεχίζουμε την δουλειά με έργα που θα αλλάξουν την Κρήτη!

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ