More

    Λειτουργεί πλέον στο ΠΑΓΝΗ η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

    Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒΚρήτης) λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Αρχικά λειτούργησε ως Κέντρο Ενημέρωσης και Συλλογής Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Κ.Ε.Σ.ΟΠ.Α.)

    Η ουσιαστική έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας έγινε τον Απρίλιο 2016 μετά από έγκριση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και κατάθεση του σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Υγείας.

    Στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ιατρούς-Αιματολόγους, Βιολόγους, Χημικούς, Τεχνολόγους) και βασίζεται στις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την Ελληνική νομοθεσία τους διεθνείς οργανισμούς πιστοποιήσεων για τη συλλογή, έλεγχο, επεξεργασία, κρυογονική συντήρηση των κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος προκειμένου να διατίθενται οι κατάλληλες μονάδες στις παγκόσμιες δεξαμενές.

    Ο εξοπλισμός συλλογής Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος παραδίδεται στη Μητέρα Δότρια μετά την 24η εβδομάδα κύησης. Σε περίπτωση αδυναμίας παρουσίας της Μητέρας Δότριας, τότε ΜΟΝΟ ο ΣΥΖΥΓΟΣ μπορεί να παραλάβει τον εξοπλισμό συλλογής ΟΠ.Α

    Οι ενημερώσεις των υποψήφιων γονέων, πραγματοποιούνται με τη μορφή Σεμιναρίου κάθε Τετάρτη, στις 4μ.μ. χωρίς ραντεβού, στο ισόγειο της Ιατρικής Σχολής στην Πανεπισημιούπολη Βουτών.

    • Τηλέφωνο: 2810-394726, 6930847253 (Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00 – 14:00 εκτός αργιών)
    • Fax: 2810-394632
    • e-mail: info@cordbloodbankcrete.gr
    • Ιστοσελίδα: www.cordbloodbankcrete.gr

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ