More

    Όλα τα… σημάδια, δείχνουν Σταύρο

    Για μια ακόμη φορά, κατά την πρόσφατη κάθοδο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την οποία σηματοδότησε με έναν άκρος συμβολικό τρόπο για τον ίδιο, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, “φάνηκαν” πράγματα.

    Πέραν εκείνων που γνωρίζουμε ή που θα φανούν πολύ σύντομα, εντός της τρέχουσας πλέον πορείας προς τις κάλπες της 21ης Μαϊου, “ξεδιπλώνονται” παράλληλα και οι προθέσεις, για μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία έπονται, των οποίων θ’ ανοίξει επίσημα η συζήτηση, αμέσως μετά το τελικό ξεκαθάρισμα της εθνικής “κάλπης”, όσες φορές κι αν αυτή χρειαστεί να στηθεί.

    Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες κάλπες – των εθνικών εκλογών – θα είναι αυτές που βάσει του αποτελέσματος τους, θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Αν δεν υπάρξουν “εκπλήξεις”, τα “σημάδια” δείχνουν ξανά Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, κι εκτός απροόπτου, με την στήριξη αυτή την φορά και της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός και αν…

    Αν θέλετε τη γνώμη μου, δυο το πολύ θα είναι αυτές,  διότι σε κάθε άλλη περίπτωση, σημαίνει ότι η χώρα συνολικά θα έχει εισέλθει σ’ έναν δρόμο “χοντρών περιπετειών”, οι οποίες θα την τραυματίσουν πολύ σοβαρά, σε πολλαπλά επίπεδα.

    Στάζουν… μέλι για τον Αρναουτάκη

    Πάμε τώρα στα “πράγματα” που αρχίζουν να φαίνονται, για μετά τις εκλογές κι αν στις “Εθνικές” το πράγμα ξεκαθαρίσει βάσει των μέχρι στιγμής προγνωστικών, πάντα σε υποθετικό και ΜΟΝΟ επίπεδο. Τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την “ψηφιακή” υπογραφή της σύμβασης που αφορά την κατασκευή του τμήματος του Β.Ο.Α.Κ. “Χερσόνησος-Νεάπολη”, με τη μέθοδο της παραχώρησης, δεν έκρυψαν την απόλυτη ικανοποίηση τους,  για τη συνεργασία  με την Περιφερειακή αρχή και προσωπικά με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη. “Παρά τις στιγμές έντασης – που δεν έλειψαν – ο κ. Αρναουτάκης, ήταν πάντα εκεί για να λύνει προβλήματα ώστε να φθάσουμε στο σημείο ο Β.Ο.Α.Κ. να ξεκινήσει να δουλεύεται”, ειπώθηκε στο αίθριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Ηρακλείου, “δείχνοντας” ουσιαστικά πως το “κεφάλαιο” Αρναουτάκης, όχι απλά υπολογίζεται αλλά είναι εντός του “πεδίου” για τη Νέα Δημοκρατία.

    Από τον Γενάρη άρχισε το δημόσιο “φλερτ” 

    Στις 25 Ιανουαρίου, τρεις δηλαδή μήνες νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του ουσιαστικά “άτυπη” προεκλογική κάθοδο του στο Ηράκλειο, για την παρουσίαση του Κυβερνητικού έργου, δεν είχε κλείσει απλώς το μάτι στον κ. Αρναουτάκη, αλλά ουσιαστικά του έριξε γέφυρες. Ο κ. Μητσοτάκης σε αναφορά του τότε, αφού εξήρε το έργο της Περιφέρειας είχε πει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο όραμα για μια Κρήτη που είναι εξωστρεφής και διατηρεί την ταυτότητά της. Μια Κρήτη με τα οφέλη της ανάπτυξης να να τα καρπώνεται κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Δεν ξέρω που θα είμαι το 2030 αλλά έχω την υποψία ότι Αρναουτάκης πάλι εδώ θα είναι!»

    “Παρά τις στιγμές έντασης – που δεν έλειψαν – ο κ. Αρναουτάκης, ήταν πάντα εκεί για να λύνει προβλήματα ώστε να φθάσουμε στο σημείο ο Β.Ο.Α.Κ. να ξεκινήσει να δουλεύεται”, ειπώθηκε στο αίθριο του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου του Ηρακλείου, “δείχνοντας” ουσιαστικά πως το “κεφάλαιο” Αρναουτάκης, όχι απλά υπολογίζεται αλλά είναι εντός του “πεδίου” για τη Νέα Δημοκρατία.

    Όλα τα “σημάδια” δείχνουν πως από τη μια, η εξαιρετική συνεργασία ΚυβέρνησηςΠεριφέρειας Κρήτης, τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από την άλλη, το φλερτ που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Αρναουτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, από την προηγούμενη αναμέτρηση, το οποίο ωστόσο θυμιζουμε πως είχε άδοξο τέλος, με δεδομένο ότι ο Περιφερειάρχης στηρίχθηκε τελικά από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στοιχεία που αξιολογούνται – αξιοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες κάλπες – των εθνικών εκλογών – θα είναι αυτές που βάσει του αποτελέσματος τους, θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Για να επιστρέψουμε ωστόσο στην “υπόθεση εργασίας” που γράφαμε παραπάνω, αν δεν υπάρξουν “εκπλήξεις”, τα “σημάδια” δείχνουν ξανά Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, κι εκτός απροόπτου, με την στήριξη αυτή την φορά και της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός και αν…

     

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ