More

    Δήμος Χανίων | Ο περίπατος της πρώτης Κυριακής, μάλλον πηγαίνει… περίπατο

    Στη μετά Μαλανδράκη περίοδο, από τα… δεξιά περίμενε – με μεγάλη αγωνία – τον αντίπαλο του, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο νυν δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, από τα… αριστερά του προέκυψε η ψηφο- διαρροή.

    Από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς στα Χανιά και όχι από το περίφημο 42% της Νέας Δημοκρατίας – σε επίπεδο νομού – προκύπτουν οι εναλλακτικές προτάσεις διεκδίκησης του Δήμου Χανίων, όσο βαδίζουμε προς την καταληκτική ημερομηνία, κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στα πρωτοδικεία όλης της χώρας, που θα σημάνει και παράλληλα, την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

    Χωρίς υποψήφιο η ΝΔ στα… καλύτερα της!

    Μετά το έντονο φλερτ του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη, με την Κυδωνίας, το οποίο τελικά δεν κατέληξε σε “γάμο”, ο Δήμαρχος Χανίων, πήρε ναι μεν μια βαθιά ανάσα, αλλά περίμενε την “αντίδραση” της γαλάζιας παράταξης. Ονόματα ακούστηκαν, υποψηφιότητες έφθασαν στο σημείο να αρχίσουν να σχηματοποιούνται, το περίφημο ωστόσο 42% της Νέας Δημοκρατίας, δεν στάθηκε ικανό, να δημιουργήσει μια υποψηφιότητα, η οποία θα ερχόταν απέναντι σε αυτή του Παναγιώτη Σημανδηράκη και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Χανίων.

    Η κ. Χατζηδάκη, την… φυλούσε στον Δήμαρχο, από την θυελλώδη αντικατάσταση της, από την προεδρεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τις βαριές κουβέντες που οι δυο τους αντάλλαξαν τότε Δημόσια

    Στην ιστορικά δηλαδή, καλύτερη της στιγμή, η “γαλάζια” παράταξη στα Χανιά, δεν καταφέρνει να βρει ένα πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει την φερόμενη παντοκρατορία, ενός Δημάρχου και μιας Δημοτικής ομάδας, η οποία εν τέλει, δεν είχε να επιδείξει και κάτι εξωπραγματικά σπουδαίο για να κινείται δικαιωματικά στη λογική της σίγουρης αυτοδυναμίας. Αν αυτό δεν είναι στοιχείο που πρέπει να απασχολήσει την τοπική Νέα Δημοκρατία, τότε τι είναι, αλλά αυτό, είναι μια… άλλη ιστορία.

    Δίδυμη και θηλυκού γένους “απειλή”

    Κι εκεί λοιπόν που ο κ. Σημανδηράκης, έπαιρνε μια ακόμη βαθιά ανάσα, βλέποντας να μένει ουσιαστικά σχεδόν μόνος, έχοντας απέναντι του την ομολογουμένως εξαιρετική επιλογή του ΚΚΕ με τον Μπάμπη Λουτσέτη – έναν κατά κοινή ομολογία δραστήριο, καταρτισμένο μα κυρίως πολύ καλά διαβασμένο δημοτικό σύμβουλο – ξαφνικά, η… δεξιά απειλή, του βγαίνει από τα αριστερά, εις διπλούν και θηλυκού γένους.  Οι κυρίες – αναφέρω τα ονόματα τους με την σειρά που επισήμως ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες τους- Χρυσούλα Χατζηδάκη και Κατερίνα Μανιμανάκη, δημιουργούν δυο δυναμικούς πόλους.  Η μεν κυρία Μανιμανάκη, προέρχεται από μια ακόμη προεκλογική περίοδο [θυμίζουμε πως στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, συμμετείχε στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ], η δε κ. Χατζηδάκη, την… φυλούσε στον Δήμαρχο, από την θυελλώδη αντικατάσταση της, από την προεδρεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τις βαριές κουβέντες που οι δυο τους αντάλλαξαν τότε Δημόσια*.

    Ο περίπατος της πρώτης Κυριακής, μάλλον πηγαίνει… περίπατο. Κι από εκεί και πέρα, επειδή το έργο το έχουμε δει να παίζεται κι άλλες φορές, όλα είναι ανοικτά.

    Από τις υποψηφιότητες αυτές η παράταξη Σημανδηράκη, θα καταγράψει διαρροές. Αν θα είναι πολλές ή αν θα είναι ικανές για να αλλάξουν τα δεδομένα, δεν μπορεί κάποιος να το απαντήσει αυτή την ώρα επαρκώς, ωστόσο σίγουρα, ο περίπατος της πρώτης Κυριακής, μάλλον πηγαίνει… περίπατο. Κι από εκεί και πέρα, επειδή το έργο το έχουμε δει να παίζεται κι άλλες φορές, όλα είναι ανοικτά. Στην παρούσα φάση λοιπόν, ας κρατήσουμε α) ότι οι εκλογές στον Δήμο Χανίων απέκτησαν ένα ζωηρότερο ενδιαφέρον, από την απόλυτη αδιαφορία που είχαν μέχρι πρότινος και β) ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ενδιαφέρον το “πως” θα συμπεριφερθεί απέναντι σε αυτές τις δυο νέες υποψηφιότητες. Για το “β”, ακούγονται ήδη πολλά και διάφορά…

    Στην εξίσωση των υποψηφιοτήτων βέβαια, υπάρχει και αυτή του κ. Ειρηναίου Μαράκη, που ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί.

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ