More

    Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 | Μπροστά από τις κάλπες στα Χανιά, όλα γίνονται! Το… μετά είναι το πρόβλημα

    Εντελώς τυχαία, η ελληνική γραφειοκρατική πραγματικότητα ευθύνεται, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, πολλά πράγματα που δεν τα είδαμε να συμβαίνουν από το 2019 μέχρι και σήμερα, δρομολογούνται αυτή την περίοδο, λίγο πριν δηλαδή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Οι εν ενεργεία τοπικοί άρχοντες, δεν αποδέχονται με κανέναν τρόπο, τον ψηφοθηρικό χαρακτήρα πολλών έργων που “τρέχουν” αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι – αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις – ο κοινώς νους, αλλά μαρτυρούν. Στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και – κυρίως ίσως –  στο μεγάλο Δήμο του νομού, για μια σειρά από πολύ ή λιγότερο σημαντικά έργα, δρομολογούνται τις τελευταίες εβδομάδες οι διαδικασίες τους, αν και μέχρι σήμερα παρέμεναν είτε σε ημιτελή κατάσταση, είτε στα… χαρτιά.

    Η αντιπολίτευση ν’ αναλαμβάνει τον συνταγματικό της ρόλο όπως αυτός προσδιορίζεται και με τις ευθύνες που συνεπάγεται και ο κόσμος, οι πολίτες, να ψηφίζουν με γνώμονα το καλό του τόπου τους και όχι με τη συντεκνιά ή την φιλία, στέλνοντας σε θέσεις ευθύνης, ανθρώπους που δεν διαθέτουν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά, για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των θέσεων που καλούνται να υπηρετήσουν

    Για παράδειγμα, ο περίφημος ποδηλατόδρομος της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη [ ο… να θες να γκρινιάξεις και να μη μπορείς όπως είχε πει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης] ολοκληρώνεται ΤΩΡΑ, αν και θα μπορούσε να έχει παραδοθεί από τον περασμένο Μάιο. Τα τριάντα οικοδομικά τετράγωνα που θα αναπλαστούν στο κέντρο της πόλης των Χανίων, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών, εντελώς τυχαία, αυτή την περίοδο υπογράφηκαν οι συμβάσεις τους! Όπως γράψαμε όμως παραπάνω, προς Θεού μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, έτυχε και συνέπεσε η “υπογραφή” τους με την τελική ευθεία των εκλογών, δεν ήταν κάτι που “καθοδηγήθηκε” για να κερδίσει τις εντυπώσεις η δημοτική αρχή.

    Προεκλογικά, γίνονται τα ΠΑΝΤΑ…

    Κι αν νομίζετε πως αυτή η… πάγια τακτική, ακολουθείται ΜΟΝΟ στο Δήμο Χανίων, γελιέστε. Όπως μαρτυρά η καθημερινή δραστηριότητα των Δήμων και στους άλλους Ο.Τ.Α. των Χανίων, μια σειρά από έργα ολοκληρώνονται – παραδίδονται ή συμβασιοποιούνται για να εκτελεστούν ΤΩΡΑ, παραμονές των εκλογών του Οκτώβρη. Δημοσιογραφικά θυμάμαι έναν από τους ιστορικούς Δημάρχους που πέρασαν από το νομό, να “παραδέχεται” σε προεκλογική του συνέντευξη, πως όλα όσα δεν γίνονται σε χρονικό ορίζοντα μιας θητείας, μπορούν να γίνουν πράξη, τις τελευταίες εβδομάδες των εκλογών. Κι αυτό, είναι μια μεγάλη αλήθεια, η οποία δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά “απλώνεται” γενικότερα, στο δημόσιο βίο της χώρας. Προεκλογικά, γίνονται τα ΠΑΝΤΑ, ακόμη κι εκείνα που φάνταζαν ακατόρθωτα, μέχρι λίγο καιρό πριν.

    Τα τριάντα οικοδομικά τετράγωνα που θα αναπλαστούν στο κέντρο της πόλης των Χανίων, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών, εντελώς τυχαία, αυτή την περίοδο υπογράφηκαν οι συμβάσεις τους! Όπως γράψαμε όμως παραπάνω, προς Θεού μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό

    Μπορεί ν’ αλλάξει αυτό…; Στο 100% ξεκάθαρα ΟΧΙ! Τι μπορεί να βελτιωθεί…; Η ενδιάμεση λειτουργία σε όλα τα επίπεδα. Η αντιπολίτευση ν’ αναλαμβάνει τον συνταγματικό της ρόλο όπως αυτός προσδιορίζεται και με τις ευθύνες που συνεπάγεται και ο κόσμος, οι πολίτες, να ψηφίζουν με γνώμονα το καλό του τόπου τους και όχι με τη συντεκνιά ή την φιλία, στέλνοντας σε θέσεις ευθύνης, ανθρώπους που δεν διαθέτουν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά, για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των θέσεων που καλούνται να υπηρετήσουν. ΕΥΤΥΧΩΣ, υπάρχουν και εξαιρετικές εξαιρέσεις. ΕΥΤΥΧΩΣ επί… δυο, υπάρχουν δήμαρχοι, δημοτικές ομάδες και αντιπολιτευόμενοι, που παράγουν ομολογουμένως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ έργο. Στο χέρι μας είναι οι… εξαιρέσεις αυτές, κάπου παρακάτω, ν’ αποτελούν τον κανόνα.

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ