More

    Αναστασία Καστανάκη | Θα επιδιώξω τα Χανιά μας να γίνουν μια χαρούμενη πόλη!

    Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες εισόδους στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης που γνωρίσαμε κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδος.

    Η ψυχολόγος που συμπορεύτηκε με την ομάδα του νυν Δημάρχου – κι εκ νέου υποψήφιου για τον Δήμο Χανίων – κ. Αναστασία Καστανάκη, βούτηξε στα βαθιά, διεκδικώντας μια θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ομάδα Σημανδηράκη. Ποια είναι η Αναστασία, γιατί είπε το “ΝΑΙ” στο Δήμαρχο και πως φαντάζεται η ίδια τα Χανιά…;

     

    Μια ψυχολόγος υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

    Σε ερώτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την υποψηφιότητα μου (σ.σ. γιατί μια ψυχολόγος υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Χανίων;), υπήρξαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις, κάποιες εκ των οποίων σας παραθέτω:

    –«Διότι είναι απαραίτητο η ψυχική υγεία να γίνει πυλώνας της καθημερινότητάς μας»

    –«Ακούει με ενσυναίσθηση, νιώθει, καταλαβαίνει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων, τι πραγματικά έχουν ανάγκη. Προβλήματα της καθημερινότητας, την σημερινής οικογένειας, παιδιών, γονέων, ανθρώπων με θέματα υγείας, αναπηρίας, ανθρώπων που δεν βρίσκουν πάρκινγκ!!! Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο! Αφουγκράζονται κάθε παλμό, κάθε συναίσθημα! Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ακουστούν! Και να ακούσουν αλήθειες! Και να δουν πράξεις!»

    –«Μήπως γιατί βλέπει καθαρά; Και ξέρει να οραματίζεται; Γιατί μπορεί να δείξει και στους άλλους γύρω της πως να οραματιστούν και πως να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα;»

    Προσωπικά ενστερνιζόμενη το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ότι «δεν υπάρχει υγεία, χωρίς την ψυχική υγεία», επί σειρά ετών με ενεργή ανάμειξη μου στα κοινά, υποστηρίζω την επένδυση στην ψυχική ευεξία καθώς σημαίνει επένδυση σε υγιείς και ευημερούσες κοινότητες. Η σύγχρονη συμπόρευση μου με τον κο Σημανδηράκη και την εξαίρετη ομάδα των συνεργατών του, στοχεύει στο να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα μας την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία και την κοινωνική ευημερία για όλους τους Χανιώτες πολίτες.

     

    Πόσο καλή ή… κακή «ψυχολογία» διαθέτει η πόλη των Χανίων;

    Ένα αστικό περιβάλλον αποτελεί αναμφισβήτητα το σημείο αναφοράς όπου οι φυσικές ιδιότητες όπως είναι ο θόρυβος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η υψηλή πυκνότητα στο διαμερισμό του πληθυσμού, προάγουν συνθήκες έντονου περιβαλλοντικού stress. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην ψυχολογία του ατόμου που ζει στην πόλη, του δίνει ένα αίσθημα ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας σε κάθε του ενέργεια. Οι αστικοί παράγοντες άγχους, αυξάνουν την κακή «ψυχολογία», τις επιθετικές συμπεριφορές, τα επίπεδα κατάθλιψης που βιώνουν τα άτομα και την τάση τους να αποστασιοποιούνται από διαπροσωπικές και προσωπικές σχέσεις. Επομένως, στο ερώτημα σας, θα απαντούσα ό,τι δεν θεωρώ ίδιον της πόλης των Χανίων την κακή «ψυχολογία» των κατοίκων της. Έρχεται περισσότερο ως αποτέλεσμα των σύγχρονων και νεοφιλελεύθερων πόλεων που αναμφίβολα, δεν μπορούν – βάσει σχεδιασμού ή εξ ορισμού – να χρησιμεύσουν ως θεραπευτικοί χώροι που να προάγουν ικανοποιητικά τη ζωή.

    Καστανάκη
    Η συμπόρευση μου με τον κ. Σημανδηράκη και την εξαίρετη ομάδα των συνεργατών του, στοχεύει στο να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα μας την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία και την κοινωνική ευημερία για όλους τους Χανιώτες πολίτες.

    Οι αστικοί παράγοντες άγχους, αυξάνουν την κακή «ψυχολογία», τις επιθετικές συμπεριφορές, τα επίπεδα κατάθλιψης που βιώνουν τα άτομα και την τάση τους να αποστασιοποιούνται από διαπροσωπικές και προσωπικές σχέσεις. Επομένως, στο ερώτημα σας, θα απαντούσα ό,τι δεν θεωρώ ίδιον της πόλης των Χανίων την κακή «ψυχολογία» των κατοίκων της

    Ποια είναι τα τρία βασικά ζητήματα στα οποία πρέπει να ρίξει το ενδιαφέρον της η επόμενη δημοτική αρχή;

    Η επερχόμενη δημοτική αρχή, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι σημαντικό να ενσκήψει πρωταρχικά και με περισσό ζήλο στην υλοποίηση και αποπεράτωση των μεγάλων εμβληματικών έργων στην πόλη μας, καθώς θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων. Σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο, νευραλγικοί τομείς όπως η Παιδεία, η Κοινωνική Πολιτική και ο Πολιτισμός, χρειάζεται να βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα, καθώς η πολιτεία έχει χρέος με κάθε τρόπο να προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό, και να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, ενεργώντας εξ ονόματος των ευάλωτων πολιτών της.

     

    Σε περίπτωση εκλογής σας, ποιο θα είναι το μεγάλο σας «στοίχημα» για την επόμενη δημοτική περίοδο;

    Σε προσωπικό επίπεδο, οραματίζομαι και θα επιδιώξω τα Χανιά μας να γίνουν μια χαρούμενη πόλη! Όσον αφορά τον τρόπο ζωής σε αστικά περιβάλλοντα, η ευτυχία είναι μια από τις πιο περιζήτητες ιδιότητες. Οι άνθρωποι συχνά συνδέουν την ευτυχία με το μέρος που αποκαλούν σπίτι, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από εμάς προσπαθούμε να ζήσουμε στις πιο ευτυχισμένες πόλεις του κόσμου (πχ. Aarhus-Δανία, Amsterdam – Ολλανδία). Ο δείκτης ευτυχίας είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της συνολικής ευημερίας ενός πληθυσμού. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η ποιότητα ζωής, το εισόδημα και οι κοινωνικές σχέσεις. Κάθε πόλη προσφέρει το μοναδικό της μείγμα πολιτισμού, φύσης και ψυχαγωγίας, καθιστώντας την άξια για να ζήσετε και να την επισκεφθείτε.

    Δράσεις ψυχικής υγείας για όλους τους πολίτες, ηλικίας από 0 έως 180 ετών!

    Γιατί να μην σας ψηφίσει κάποιος… [Μου άρεσε η απάντηση σου στο ραδιόφωνο, γι’ αυτό μπήκε κι εδώ το ερώτημα]

    Να μην με ψηφίσουν οι πολίτες των Χανίων για θέματα της πόλης μας σε τομείς όπως για παράδειγμα η Οικονομική Υπηρεσία, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Τεχνική Υπηρεσία, το Κυκλοφοριακό, η Πολεοδομία, ο Τουρισμός, η Καθαριότητα, η Διαχείριση Ζώων, κτλ. Για όλους τους ανωτέρω τομείς, η νυν Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κ. Σημανδηράκη, έχει εξαίρετους λειτουργούς που είναι σημαντικό να τους δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους.  Προσωπικά θα ζητήσω στήριξη από τους συμπολίτες μου για να προωθήσουμε μαζί, χέρι με χέρι και με ευψυχία, το όραμα για νέες κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες και δράσεις ψυχικής υγείας και πρόληψης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλους τους πολίτες, ηλικίας από 0 έως 180 ετών!

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ