More

    Πολάκης | Το “άλλο” πρόσωπο του Παυλή, είναι και αυτό 100% “δικό” του…

    Τα δυο “πρόσωπα” του Παύλου Πολάκη, είναι εξίσου αληθινά αλλά εκ διαμέτρου αντίθετα το ένα από το άλλο, αλλά “δικά” του και τα δυο.

    Το πολιτικό προφίλ του Σφακιανού πολιτικού, είναι πολύ συγκεκριμένο κι εντελώς δικό του. Οι χαρακτηρισμοί που δικαιολογημένα του έχουν αποδοθεί όπως αψύς, κακότροπος, προκλητικός, αμετροεπής και πολλά άλλα, περιγράφουν σε απόλυτο βαθμό, το πολιτικό του “κοστούμι”, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο πάνω του. Ουδεμία στιγμή από το 2011 που ξεκίνησε ως Δήμαρχος Σφακίων τότε να μας απασχολεί, μέχρι και σήμερα ως βουλευτής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο Παυλής δεν έχει μετακινηθεί ούτε πιθαμή, από τις δικές του “γραμμές”. Όπως τον γνωρίσαμε, έτσι είναι και σήμερα. Ότι κι αν γράψω λοιπόν κι εγώ σήμερα εδώ, δεν θα αποτελέσει είδηση, ούτε έχει να προσφέρει το παραμικρό στην σκιαγράφηση του πολιτικού προφίλ, του πληθωρικού Χανιώτη πολιτικού. Ούτως ή άλλως, τα πεπραγμένα του, δεν είναι λίγες φορές που τα έχω σχολιάσει – με εξίσου έντονο τρόπο – κι έχω ταχθεί πολλάκις, “απέναντι” του, σε συμπεριφορικά αλλά και – κυρίως – πολιτικά ζητήματα που “χωρίς” δημοσιογραφικής κριτικής και σχολιασμού.

    Ήταν ο γιατρός που ΟΛΟΙ θα θέλαμε δίπλα μας, τη δύσκολη στιγμή, που αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο πρόβλημα με την υγεία μας.

    Σε ότι αφορά το “άλλο” πρόσωπό του, αυτό του ιατρού – επιστήμονα, επίσης κι άλλες φορές στο παρελθόν, έχω “σταθεί” και σε αυτό,  με εντελώς διαφορετικό όμως τρόπο. Χωρίς να τον έχω συναναστραφεί ποτέ με αυτή του την ιδιότητα, πάντα είχα μια καλή εικόνα σχηματισμένη γι’ αυτόν, κυρίως γι’ αυτά που μάθαινα για τον γιατρό Πολάκη από ασθενείς αλλά και από την ιατρική κοινότητα. Σε όλα – ή σχεδόν σε όλα – τα επάγγελμα, δύσκολα θ’ ακούσεις καλή κουβέντα από κάποιον για κάποιον άλλον. Κι αν ο συγκεκριμένος, έχει δώσει το δικαίωμα ως πολιτικό πρόσωπο να του πουν πολλοί, πολλά, ως προς την ιατρική του ιδιότητα, είναι πολλοί του σιναφιού του, που αναγνωρίζουν πως ο Παυλής, είναι ένας πάρα πολύ καλός – καταρτισμένος ιατρός, χειρουργός, εντατικολόγος. Σε αυτό τώρα, θα έρθω σήμερα κι εγώ, μετά από όλη αυτή τη μακρά ομολογουμένως “αιτιολογική” εισαγωγή, να προσθέσω μια προσωπική μου μαρτυρία.

    Η προσωπική μου “εμπειρία” μαζί του χωρίς να το ξέρει…

    Πρόσφατα, χρειάστηκε να νοσηλευτώ σε τοπική κλινική των Χανίων, λόγω ενός περαστικού προβλήματος που αντιμετώπισα. Όχι, δεν με χειρούργησε ο Πολάκης, ούτε υπήρξε γιατρός μου. Εγώ υπήρξα απλώς ως ασθενής, στο διπλανό ακριβώς δωμάτιο της κλινικής, από εκείνο που νοσηλεύονταν, μια ασθενής που είχε χειρουργήσει πριν από λίγες ώρες, ο κ. Πολάκης. Ο τρόπος με τον οποίον ΑΚΟΥΓΑ – δεν τον είδα ποτέ το ξεκαθαρίζω – να συμπεριφέρεται ο αψύς πολιτικός, στο προσωπικό της κλινικής, στην ασθενή του αλλά και στους συγγενής της, ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ. Ήταν ο γιατρός που ΟΛΟΙ θα θέλαμε δίπλα μας, τη δύσκολη στιγμή, που αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο πρόβλημα με την υγεία μας.

    Οι χαρακτηρισμοί που δικαιολογημένα του έχουν αποδοθεί όπως αψύς, κακότροπος, προκλητικός, αμετροεπής και πολλά άλλα, περιγράφουν σε απόλυτο βαθμό, το πολιτικό του “κοστούμι”, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο πάνω του.

    Ευγενικός – ναι για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε – επεξηγηματικός, ήρεμος, καταπραϋντικός κι εντελώς μακριά από το “κοστούμι” του πολιτικού. Αν και δεν τον είδα – το επαναλαμβάνω – πως ήταν, “αισθάνθηκα” πως η ιατρική στολή, του πηγαίνει πολύ περισσότερο. Την υποστηρίζει και ο ίδιος με το ίδιο “πάθος”, που τον ακούμε να μιλάει για τον Άδωνι, το Μητσοτάκη και τον Τσακαλώτο. Όχι τυχαία δεν επέλεξα ν’ αναφερθώ στη Σία Αναγνωστοπούλου. Σε αυτή την πρόσφατη εσωκομματική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης κατ’ εμέ, υπέπεσε σ’ ένα “ιατρικό λάθος”, τα οποία όμως δεν λείπουν από την καριέρα, ακόμη και του πιο επιτυχημένου ιατρού.

    Συμπερασματικά, ο κ. Παύλος Πολάκης έχει πραγματικά δυο… ολόδικά του πρόσωπα, χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορεί κάποιος να τον περιγράψει ως διπρόσωπο. Αν για κάτι άλλωστε κρίνεται, λογο – κρίνεται αλλά παράλληλα είναι και το στοιχείο εκείνο που τον “καθορίζει”, είναι πως ποτέ δε “μασά” τα λόγια του και αυτό που νιώθει εκείνος ως σωστό, ΠΑΝΤΑ το λέει και το υποστηρίζει. Πολλές – για να μην πω τις περισσότερες – φορές με ΛΑΘΟΣ τρόπο, αλλά αν επέλεγε να το κάνει αλλιώς, δεν θα ήταν ο Παυλής…

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ