More

    Κρήτη | Αποχαιρετώντας το Βασίλη Σαλούστρο…

    Ένας Ανωγειανός με προσφορά στον τόπο και σημαντική δράση στον καλλιτεχνικό χώρο σε Αθήνα και Κρήτη, ο Βασίλης Σαλούστρος ή Κεχρής, “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι στα 75 του χρόνια και κηδεύτηκε παρουσία πλήθους κόσμου στο Ηράκλειο.

    Με συγκίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αποχαιρετούν φίλοι του, τονίζοντας την προσωπικότητα, τη σεμνότητα και το ήθος του. Με θλίψη τον αποχαιρέτησε και ο πολιτευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Βασίλης Σμπώκος, αναφέροντας τα εξής:

     

    “Καλό ταξίδι σε ένα αγαπημένο φίλο, ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν άνθρωπο που τον συνόδευαν αρχές και αξίες μίας άλλης εποχής.

    Ο Βασίλης Σαλούστρος η Κεχροβασίλης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ανώγεια, αλλά έφυγε μικρός για να αναζητήσει την τύχη  καλύτερης ζωής, μιας και το περιβάλλον της εποχής εκείνης, ήταν συνυφασμένο με την φτώχεια και την κακομοιριά.

    Η τοπική κοινωνία των Ανωγείων, είχε εξέλθει από ένα αιματηρό πόλεμο και οι συνέπειες του είχαν αποτυπωθεί στις εικόνες των παιδικών χρονών του Βασίλη. Εικόνες, που τον συνόδευαν σε όλη του τη ζωή και τον διαμόρφωσαν ως άνθρωπο.

    Ο Βασίλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα και διέπρεψε στο χώρο των επιχειρήσεων  εστίασης.

    Ιδιοκτήτης ή μέτοχος σε μεγάλα επώνυμα νυχτερινά μαγαζιά της Πρωτεύουσας, έζησε μια ζωή γεμάτη από συγκινήσεις και εμπειρίες που λίγοι έχουν ζήσει, αποκτώντας το σεβασμό και την αγάπη γνωστών και σπουδαίων καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του, των συναδέλφων του, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του και της ευρύτερης Κρητικής παροικίας της Αττικής.

    Η μεγάλη του αγάπη για την Κρήτη τον ώθησε-ως ένας από τους πρώτους επιχειρηματίες του χώρου-στη δημιουργία καλλιτεχνικών κέντρων διασκέδασης με ζωντανή Κρητική μουσική, μεταφέροντας μέσω γνωστών Κρητικών καλλιτεχνών την ντόπια μουσικοχορευτική μας παράδοση, στην καρδιά του Ελληνισμού.

    Τα τελευταία χρόνια ως μόνιμος κάτοικος του Νησιού μας, άφησε το στίγμα του στην περιοχή των Λινοπεραμάτων, όπου διατηρούσε ένα εναλλακτικό παραδοσιακό καφενείο με τ’ όνομα “Οχιάλλως” έναν  σημείο κατατεθέν τέχνης,, πνεύματος και πολιτισμού.

    Έχει αποτυπωθεί στη μνήμη των νεότερων, ως ο πιο πιστός φίλος του Ψαραντώνη, που τον ακολουθούσε παντού.

    Ο πρόσφατος θάνατος της Πέρη,της αγαπημένης του γυναίκας, επιβάρυνε την ήδη κλονισμένη υγεία του.

    Περήφανος, αξιοπρεπής, δοτικός απλόχερα σε στήριξη και αγάπη σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο του, θα λείψει απ”όλους μας.

    Η απώλεια του γίνεται ακόμα πιο θλιβερή, συνδυάζοντας την, με την περίοδο που διανύουμε και βιώνουμε, της φθίνουσας πορείας και παρακμής των πάντων.

    Καλό κουράγιο στις δύο αγαπημένες του κόρες.

    Αγαπημένε μου Βασίλη, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξη και την αγάπη σου”.

    Πηγή: ANOGI.GR

    Διαβάστε ακόμη: Κρήτη | Δύσκολες ώρες για το δημοσιογράφο Βαγγέλη Βαρδάκη

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ