More

    Χανιά | Είδος πολυτελείας η παραλία! Στα… 80 ευρώ το μπανάκι για μια οικογένεια

    Έχει αρχίσει να “ξεφεύγει” η κατάσταση στις παραλίες – και – των Χανίων, με τις τιμές για τα ομπρελοκαθίσματα να έχουν κυριολεκτικά εκτιναχθεί, σε απαγορευτικά – σε αρκετές περιπτώσεις – επίπεδα.

    Σε μια εποχή, που τα πάντα γύρω μας ανεβαίνουν, προφανώς και η “παραλία” δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει την εξαίρεση. Το κόστος πλέον για μια “ανάσα δροσιάς”, αγγίζει επίπεδα που ο μέσος πολίτης, δεν μπορεί να τα υποστηρίξει με αποτέλεσμα το “μπάνιο” να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας για πάρα πολλές οικογένειες, όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και εκείνων πως ως τουρίστες, επισκέπτονται την χώρα μας.

    Οι Έλληνες όπως και εκατομμύρια άλλων Ευρωπαίων, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ότι “δεν πάει άλλο”. Αν τα μηνύματα αυτά “διαβαστούν” και ληφθούν υπόψιν, θα φανεί πολύ σύντομα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελληνικών συνόρων και αυτό είναι μια αλήθεια που οι κυβερνήσεις των κρατών, πρέπει να την κοιτάξουν κατάματα.  

    Τα 15 ευρώ ανά σετ [μια ομπρέλα + 2 ξαπλώστρες] είναι από τις οικονομικότερες τιμές που μπορείς να συναντήσεις το φετινό καλοκαίρι, στις παραλίες των Χανίων, με τις τιμές να φθάνουν – αλλά και να ξεπερνούν – ακόμη και τα 60 ευρώ, ανάλογα με την παραλία που επιλέγει κάποιος να επισκεφθεί αλλά και την σειρά στην οποία θα παραμείνει κατά τη διάρκεια του μπάνιου του. Ευτυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν και κάποια – ελάχιστα η αλήθεια είναι – καταστήματα,  που έχουν κρατήσει τα ομπρελοκαθίσματα τους χωρίς χρέωση – με λογική ελάχιστης κατανάλωσης – που θεωρείται ρεαλιστική λύση για τις οικογένειες που επιθυμούν ν’ απολαύσουν το μπάνιο τους, χωρίς να χρειάζεται παράλληλα να “αφήσουν” στην παραλία, σχεδόν το εβδομαδιάτικό τους εισόδημα.

    Στον αντίποδα, συναντά κανείς περιπτώσεις – σε εξόχως δημοφιλείς παραλίες του νομού Χανίων – που τέθηκαν περιορισμοί ως προς την ανάπτυξη των εμπρελοκαταστημάτων, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, να προσπαθούν να βγάλουν την οικονομική τους “χασούρα” από την εξέλιξη αυτή, ανεβάζοντας τις τιμές, σε επίπεδα που δεν μπορεί κάποιος εύκολα να τα υποστηρίξει. Σε γενικότερο επίπεδο, η έξοδος για “μπάνιο” έχει μετατραπεί πλέον σε μια πάρα πολύ ακριβή υπόθεση, ακόμη και για οικογένειες των οποίων τα εισοδήματα, χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά και άνω του μέσου όρου.

    Το «χαράτσι» της παραλίας

    Διάβασα πρόσφατα ένας διαφωτιστικό άρθρο στο in.gr, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα έξοδα της παραλίας δεν είναι διόλου μικρά, ειδικά αν κάποιος πηγαίνει συχνά για μπάνιο σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη. Έτσι ένα μέσο κόστος διαμορφώνεται στα:

    • 2 καφέδες και 2 χυμοί: 12€ – 18€
    • 1 κλαμπ σάντουιτς: 7€ – 12€
    • 4 παγωτά: 8€ – 24€
    • 4 νεράκια: 2€
    • 1 πίτσα και μία σαλάτα: 12€ – 18€
    • Σύνολο: 41€ – 74€

    Με το να παίρνει η οικογένεια τα απαραίτητα από το σπίτι φυσικά δεν μηδενίζει το κόστος αφού και στο σούπερ μάρκετ κάποια λεφτά έχουν πληρωθεί, όμως πέφτει συνολικά η επιβάρυνση ειδικά σε μέρες όπως αυτές που ο καύσωνας μετατρέπει τις πόλεις σε «καμίνι».

    Πόσο κοστίζουν τα φορητά ψυγεία

    Για τους πιο οργανωμένους και όσους μένουν όλη μέρα στην παραλία τα φορητά ψυγειάκια αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ αποτελεσματικά στην μάχη κατά της ακρίβειας.

    Το κόστος για φορητά ψυγειάκια κυμαίνεται:

    • Χωρητικότητα 25lt: 30€,
    • Χωρητικότητα 24lt ηλεκτρικό: 75€

    Η νέα τάση όμως δεν έχει μόνο οικονομία, αλλά συχνά φέρνει πιο κοντά και την οικογένεια που προετοιμάζει όλη μαζί τα απαραίτητα για την εξόρμηση ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

    Το κίνημα των φαγητοδοχείων στην παραλία αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς ειδικά όσο πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές οπότε και η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει για 10 μπάνια στην πόλη τα 410€ – 740€ από χρήματα που θα πληρώνονταν για να αγοραστούν τα πάντα επιτόπου.

     

    Πληγή για την Ευρώπη η ακρίβεια! 

    Τα 15 ευρώ ανά σετ [μια ομπρέλα + 2 ξαπλώστρες] είναι από τις οικονομικότερες τιμές που μπορείς να συναντήσεις το φετινό καλοκαίρι, στις παραλίες των Χανίων, με τις τιμές να φθάνουν – αλλά και να ξεπερνούν – ακόμη και τα 60 ευρώ, ανάλογα με την παραλία που επιλέγει κάποιος να επισκεφθεί αλλά και την σειρά στην οποία θα παραμείνει κατά τη διάρκεια του μπάνιου του.

    Η “ακρίβεια” αποτελεί τη μεγάλη πληγή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ξεκάθαρα, αποτέλεσε την βασικότερη αιτία, για το πρόσφατο δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τεχνητή ή πραγματική, η ακρίβεια “γονατίζει” τα νοικοκυριά – σε όλη την Ευρώπη η αλήθεια είναι – και δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις που δημιουργούν “τριγμούς” στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι Έλληνες όπως και εκατομμύρια άλλων Ευρωπαίων, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ότι “δεν πάει άλλο”. Αν τα μηνύματα αυτά “διαβαστούν” και ληφθούν υπόψιν, θα φανεί πολύ σύντομα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελληνικών συνόρων και αυτό είναι μια αλήθεια που οι κυβερνήσεις των κρατών, πρέπει να την κοιτάξουν κατάματα.

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ