More

    Κρήτη | Κοντά στα 10 εκ. ευρώ το κόστος για την κατασκευή του πρώτου αποτεφρωτηρίου

    Περίπου ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση όλων των μελετών που αφορούν στην κατασκευή του αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου, η προμελέτη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της αλλά τα νέα δεν είναι καλά!

    Και τούτο διότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το προϋπολογιζόμενο κόστος του έργου φτάνει περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς πρόκειται για μια κατ΄ εκτίμηση προσέγγιση, διότι προτού ολοκληρωθεί η μελετητική διαδικασία, το ποσό δεν μπορεί να προϋπολογιστεί ακριβώς.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για ένα ακριβό έργο, το οποίο γίνεται ακόμα ακριβότερο εξαιτίας των εργασιών διαμόρφωσης οι οποίες απαιτούνται στο ακίνητο της Νέας Αλικαρνασσού που επιλέχθηκε για αυτόν τον σκοπό.

    Επί της ουσίας η χωροθέτηση ήταν σχεδόν μονόδρομος, καθώς στα διοικητικά όρια του Δήμου δεν υπήρχε άλλη έκταση με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εντούτοις το πολύ υψηλό κόστος του έργου, εφόσον επιβεβαιωθεί, καθιστά αμφίβολο κατά πόσον ο Δήμος θα προχωρήσει και στην υλοποίησή του. Και αν τελικά αποφασίσει να προχωρήσει, θα χρειαστεί να βρει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, πράγμα καθόλου εύκολο.

    Όλα αυτά θα φανούν πιο καθαρά με την παράδοση της προμελέτης, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

    Πηγή: creta24.gr

    Διαβάστε ακόμη: Κρήτη | Έπεσαν οι υπογραφές στη μελέτη για το αποτεφρωτήριο νεκρών

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ