More

    Χανιά | Κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης άνοιξαν τη είσοδο στο Φαράγγι Σαμαριάς ως ένδειξη διαμαρτυρίας ! [pics]

    Διαμαρτύρονται για τα αλλεπάλληλα λουκέτα του ΟΦΥΠΕΚΑ στο φαράγγι της Σαμαριάς -Αφήνουν δωρεάν να μπαίνουν μέσα τουρίστες από τη νότια είσοδο παρά την απαγόρευση

    Τη δυσφορίας τους για τις συνεχόμενες αποφάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ να κλείνει τον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν προβλέπονται καλές, υπό το φόβο κάποιου ατυχήματος, εξέφρασαν σήμερα οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης.

    Σήμερα κάτοικοι και επιχειρηματίες του χωριού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και άνοιξαν τη νότια είσοδο του Φαραγγιού προκειμένου οι επισκέπτες να μπαίνουν δωρεάν στο φαράγγι αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άριστες.

    Τα ερωτήματα

    O πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Ρουμέλης κ.Τζατζιμάκης μιλώντας στο kriti360.gr έθεσε δύο ερωτήματα – θέματα στους αρμόδιους:

    -Ζήτησε να δημοσιεύσει ο προϊστάμενος του ΟΦΥΠΕΚΑ την σημερινή πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την περιοχή της Αγίας Ρουμέλης

    – Διερωτήθηκε ακόμη αν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες που θα έπρεπε να καταγράφονται σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη, ισχύουν μόνο για το φαράγγι ή και για τις άλλες περιοχές των Χανίων

    Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με τον κ.Τζατζιμάκη ότι μέχρι και τις 17:00 δεν είχε εκδοθεί η ανακοίνωση για αύριο οπότε δεν προλαβαίνουν να οργανωθούν μακρινές εκδρομές όπως από το Ηράκλειο, για το φαράγγι.

    Η σελίδα Αγία Ρουμέλη Σφακιά στο Facebook σχολιάζει με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι παρά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, είναι κλειστό και σήμερα το φαράγγι:

    “Αυτός ο καιρός ειναι σημερα στην Αγια Ρουμελη και ο Εθνικος Δρυμος ειναι κλειστος!!! Η νότια εισοδος θα ειναι ανοιχτη απο τους κατοικους της Αγιας Ρουμελης. Ηλιοφανεια με 20 βαθμους κελσιου”.

    Η ίδια σελίδα με χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει με δεικτικό τρόπο πως τα συμφέροντα είναι πολλά:

    “Αύριο Σάββατο 19/10 το φαράγγι πάλι κλειστό..

    Άνοιξε σήμερα αύριο πάλι τα ίδια..

    Ο καιρός όλες τις μέρες ηλιόλουστος.

    3 μερες απο τις 7 της εβδομαδας λοιπόν ανοιχτό.

    Είπαμε τα συμφέροντα είναι πολλά..

    Ο ΟΦΥΠΕΚΑ κάνει πλέον κουμάντο στον τουρισμό της Κρήτης.

    Μεγάλη ευθύνη ο δήμος και η περιφέρεια που αδράνει σε αυτόν τον πόλεμο που γίνεται ενάντια στο φαράγγι. Έχουν τετοιο στολίδι στην περιοχή τους και δε του δίνουν καμία σημασία”.

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ