More

    Χανιά | Ένταση στο Εφετείο στη δίκη για το φονικό του κυνηγού στο Μπαλί! Εκκενώθηκε η αίθουσα

    Σε διακοπή και εκκένωση της δικαστικής αίθουσας οδήγησε ένα επεισόδιο διαπληκτισμού την ώρα της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό που αφορούσε στη δολοφονία ενός κυνηγού από κτηνοτρόφο στο Μπαλί Ρεθύμνου τον Νοέμβριο του 2019.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων,  ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21/10, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, με την κατάθεση των μαρτύρων. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, αδερφού του θύματος, φαίνεται πως ο μάρτυρας κινήθηκε απειλητικά με χειρονομία προς τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι στο ακροατήριο συγγενείς του, να αντιδράσουν και να έρθουν σε διαπληκτισμό με τους παρευρισκόμενους στο ακροατήριο συγγενείς του θύματος. Άμεσα στην αίθουσα επικράτησε ένταση ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια μεταξύ των δύο οικογενειών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τη διαδικασία να εκκενώσουν τον χώρο, προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

    Η δίκη συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα με την παρουσία μέσα στην αίθουσα μόνον 10 ατόμων στο ακροατήριο, πέντε μέλη από κάθε μεριά και την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός δικαστικού μεγάρου.

    Εν τέλει, μετά την κατάθεση μερικών μαρτύρων ακόμη, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί σε επόμενη ημερομηνία εντός του Νοεμβρίου 2024.

    Δικαστήριο

    Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είναι κτηνοτρόφος στην ευρύτερη περιοχή που συνέβη το μοιραίο περιστατικό, όπου φαίνεται πως το θύμα κυνηγούσε με την παρέα του, όταν ένα από τα σκυλιά βρέθηκε εντός του οριοθετημένου χώρου που ο κτηνοτρόφος διατηρούσε τα ζώα του και ζήτησε τον λόγο από τους κυνηγούς όταν φέρεται να υπήρξε επίθεση του σκύλου σε αμνοερίφιό του. Αποτέλεσμα του επεισοδίου ο 49χρονος κυνηγός να πέφτει νεκρός από την καραμπίνα του κατηγορούμενου κτηνοτρόφου, ενώ από την πλευρά του υποστηρίζεται ότι ανταπέδωσε τα πυρά που ξεκίνησε να ρίχνει το θύμα.

    Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ του είχε επιβληθεί επιπλέον ποινή για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ