Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ, ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ταυτόχρονα ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Έγινε κι αυτό στην Κουντούρα… Άγνωστοι δράστες, την περασμένη εβδομάδα, έκοψαν το συρματόπλεγμα περίφραξης στον περιβάλλοντα χώρο της λιμνοδεξαμενής για να βάλουν τα πρόβατά τους να βοσκήσουν!
Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και για περίπατο αφού μέσα σε αυτόν βρίσκεται δρόμος 1,5 περίπου χιλιομέτρου, όπου πολλοί πολίτες πηγαίνουν για βόλτα ή για αθλητικές δραστηριότητες. Έκπληκτοι οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ Κουντούρας αντίκρισαν κομμένα τα συρματοπλέγματα και το χώρο γεμάτο ακαθαρσίες από τα ζώα. Σημειώνεται ότι η πρώτη περίφραξη – η οποία και παραβιάστηκε- καλύπτει έκταση 50 περίπου στρεμμάτων, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει δεύτερη περίφραξη με πόρτες ασφαλείας γύρω από τη λιμνοδεξαμενή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ, ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ταυτόχρονα ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουντούρας Δημήτρης Μπολιεράκης, μιλώντας στα Σελινιώτικα Νέα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και είναι καταδικαστέο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα κι άλλο περιστατικό δολιοφθοράς σημειώθηκε στην περιοχή της Κουντούρας. Άγνωστοι έσπασαν τα πλέγματα που είχαν τοποθετήσει μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου, στο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων θερμοκηπίων, μία μόλις ημέρα μετά την επιδιόρθωσή τους, προφανώς και πάλι για να βάλουν τα ζώα τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπολιεράκης «Τώρα γίνονται εργασίες, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου, για να φτιαχτεί ένας δρόμος από διαφορετική κατεύθυνση και να περιφραχτεί πλήρως ο χώρος με τη βοήθεια και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, θα τοποθετηθεί πόρτα και κάμερες ασφαλείας, ώστε να υπάρχουν κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει το χώρο.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουντούρας καταλήγει: «Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και να μην υπάρχει σεβασμός στη δημόσια περιουσία. Εμείς δεν θέλουμε να τιμωρούμε, θέλουμε να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ευχόμαστε να είναι ή τελευταία φορά που είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά από δω και πέρα, εάν ξανασυμβούν ανάλογα περιστατικά θα υπάρχουν κυρώσεις και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα Σελινιώτικα Νέα