Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, καταστήματα εστίασης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ξεκίνησαν να τοποθετούν σούβλες στο κρηπίδωμα, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Κρέας, κάρβουνα και λίγη τσίκνα γέμισαν ασυνήθιστα αρώματα το λιμάνι, το οποίο συνήθως μυρίζει θάλασσα, σήμερα όμως θύμιζε κάτι από… Πάσχα στο χωριό. Οσφρητικά τουλάχιστον.

Οι σούβλες γυρνούσαν και γύρω τους γυρνούσε ο κόσμος που είχε κατεβεί στο λιμάνι, με την πλειοψηφία πάντως να είναι επισκέπτες από το εξωτερικό. Μερικοί έβγαζαν φωτογραφίες, άλλοι κοιτούσαν και κάποιοι ακόμα σκέφτονταν τί θα μπορούσαν να παραγγείλουν από όλα αυτά.

Ανάμεσα στις σούβλες, τη διαφορά έκανε μια φορητή εγκατάσταση για παραδοσικό Κρητικό αντικριστό, που υψωνόταν σαν πύργος και είχε και εξαερισμό!

Ο καιρός εξαιρετικός και τα κρέατα αναμενόταν μετά το ψήσιμο να καταλήξουν στα πιάτα όσων ήθελαν να συνδυάσουν Πάσχα και… θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες: