More

  ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Το ψηφοδέλτιο στα Χανιά, οι δυο Κουρουπάκηδες και τα “μαχαιρώματα” που δεν έλειψαν…

  Ξεκαθαρίζει ώρα με την ώρα, το “τοπίο” με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, σε ολόκληρη την Κρήτη και τα Χανιά. Την περασμένη Κυριακή, 29/01/2023, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γνωστοποιήθηκε ο βασικός “κορμός” με τα πέντε από τα συνολικά έξι πρόσωπα, που θα στελεχώσουν το “πράσινο” ψηφοδέλτιο, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

  Στα βασικά ονόματα, συμπεριλαμβάνονται και τρία από τα στελέχη, τα οποία η στήλη του Δια Κρητικού, είχε παρουσιάσει πρόσφατα, ότι “φλέρταραν” με έντονο τρόπο με την υποψηφιότητα, έχοντας ουσιαστικά “κλειδώσει” εδώ και καιρό.

  Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι:

  • Τάσος Κουρουπάκης Περιφερειακός Σύμβουλος – Εφοριακός
  • Πετσετάκης Παντελής Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου
  • Βασίλης Κοντεζάκης Πολιτικός μηχανικός
  • Λίτσα Κουρουπάκη Πρώην βουλευτής – Oδοντίατρος
  • Μαίρη Χελιουδάκη Πρόεδρος Τρίτεκνων Ν. Χανίων

  Τελικά με δυο Κουρουπάκηδες το ψηφοδέλτιο στα Χανιά…

  Σε ότι αφορά τις δυο κυρίες του ψηφοδελτίου, την οδοντίατρο κ. Λίτσα Κουρουπάκη [και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ] και την πρόεδρο των Τριτέκνων στα Χανιά κ. Μαίρη Χελιουδάκη, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως, καθώς και οι δυο, θα είναι τελικά υποψήφιες, στις επικείμενες εθνικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. Υποψήφιος θα είναι ακόμη και το αδιαμφισβήτητο “φαβορί” της εσωτερικής διαδικασίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάσος Κουρουπάκης. Σε ότι αφορά την οικογένεια “Κουρουπάκη” και πάλι το kriti360, από πολύ νωρίς, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί από δυο στελέχη, την κ. Λίτσα Κουρουπάκη και τον γνωστό εφοριακό. Και σε αυτό, υπήρξε απόλυτη επιβεβαίωση…

  Το κεφάλαιο “έδρα”, δεν παίζεται εξολοκλήρου στο γήπεδο της εκλογικής περιφέρειας των Χανίων, αλλά αφορά τον συνολικό πανελλαδικό “χάρτη” και που αυτός θα πρασινίσει… 

  Από την διαδικασία – μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές – υπήρχε μια θέση σε εκκρεμότητα, με τον γιο του αείμνηστου πρώην βουλευτή και δημάρχου Χανίων, Μανόλη Σκουλάκη, Γεώργιο, να φαίνεται ότι το… σκεφτόταν, χωρίς ωστόσο τελικά να το αποφασίζει. “Επειδή τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, πρέπει να κάνω μια δημόσια δήλωση. Μου έγινε πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο την οποία δεν μπόρεσα να δεχτώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Προς αποφυγή παρερμηνειών, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, όπως και στο παρελθόν, παραμένω και θα παραμείνω στις γραμμές της κεντροαριστεράς και θα στηρίξω τον γνήσιο εκπρόσωπό της που είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με όποιο τρόπο μπορέσω” ανέφερε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας το “τοπίο”.

  Αίσθηση επίσης προκάλεσε, η μη συμμετοχή του γνωστού κατασκευαστή και πολιτικού μηχανικού, κ. Πέτρου Χατζησταύρου στο ψηφοδέλτιο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο κ. Χατζησταύρου βρισκόταν στο “πράσινο” ψηφοδέλτιο, ωστόσο τα τρία τελευταία 24ωρα, πριν από την επίσημη ανακοίνωση, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστικά, για θέσει τελικά ο ίδιος τον εαυτό του, εκτός διαδικασίας. Το “κόψιμο” του κ. Χατζησταύρου ωστόσο, αν κρίνει κάποιος από την προσωπική του απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα, δείχνει να έχει “παρασκήνιο”, το οποίο ο ίδιος, μέσω σχετικών δημόσιων τοποθετήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “έδειξε”.

  Από εκεί και πέρα, μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα Χανιά, εξασφάλισε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου [Τμήμα Δυτικής Κρήτης], κ. Πέτρος Πετσετάκης καθώς και ο πολιτικός μηχανικός, κ. Βασίλης Κοντεζάκης. Δυο στελέχη, των οποίων τα ονόματα δεν “ακούστηκαν” ιδιαίτερα, όταν ξεκίνησε η “κούρσα” των πιθανών υποψηφίων, που όμως κατάφεραν τελικά, να λάβουν το “χρίσμα” της αρμόδιας κομματικής επιτροπής και να τεθούν σε θέση εκλογικής “μάχης”, στις πρώτες κάλπες του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη στην θέση του προέδρου.

  Τα ονόματα για την έκτη θέση…

  Για την έκτη και τελευταία θέση, “ψιθυρίζονται” διάφορα ονόματα, ωστόσο ως στήλη, δεν θα μπούμε αυτή τη φορά στο “παιχνίδι” της ονοματολογίας – σεναριολογίας, καθώς ο χρόνος είναι λίγος, άρα οι όποιες απορίες, θα απαντηθούν πολύ σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα Χανιά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δείχνει να διατηρεί τις ισορροπίες και τις τάσεις, έχει εκλογική δυναμική και στο μέτρο του εφικτού, μέσω της “ανανέωσης” του, περνάει τα… μηνύματα της πολιτικής “γραμμής” Ανδρουλάκη, στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αλλά και στους πολιτικούς χώρους, στους οποίους το κόμμα, θέλει να κινηθεί και επιθυμεί  να προσχωρήσει, στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

  Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο κ. Χατζησταύρου βρισκόταν στο “πράσινο” ψηφοδέλτιο, ωστόσο τα τρία τελευταία 24ωρα, πριν από την επίσημη ανακοίνωση, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστικά, για θέσει τελικά ο ίδιος τον εαυτό του, εκτός διαδικασίας. Το “κόψιμο” του  ωστόσο, αν κρίνει κάποιος από την προσωπική του απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα, δείχνει να έχει “παρασκήνιο”, το οποίο ο ίδιος, μέσω σχετικών δημόσιων τοποθετήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “έδειξε”

  Για το αν τώρα, είναι ένα ψηφοδέλτιο “νίκης” το οποίο θα εξασφαλίσει μετά από χρόνια και μια “έδρα” για το κόμμα στα Χανιά, είναι μια άλλη, αρκετά μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει πολλές πλευρές και… συνιστώσες τις οποίες πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν του για να την κάνει. Το σημαντικότερο δε, είναι πως το κεφάλαιο “έδρα”, δεν παίζεται εξολοκλήρου στο γήπεδο της εκλογικής περιφέρειας των Χανίων, αλλά αφορά τον συνολικό πανελλαδικό “χάρτη” και που αυτός θα πρασινίσει…

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ