More

    ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Αποδείχθηκε με “κρότο”, το ποιος είναι το… αφεντικό

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων, σε σημείο που ακόμη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δυσκολεύονται [δυσκολευόμαστε] να τις… προλάβουν – παρακολουθήσουν[με].

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η στήλη, μεταξύ άλλων, αναφερόταν στην κινητικότητα που υπήρχε, αναφορικά – μέχρι εκείνη την στιγμή – με το “πως” ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάλυπτε το τεράστιο κενό που είχε δημιουργηθεί, μετά το “κόψιμο” του Βουλευτή Χανίων και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μέχρι και ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, φέρονταν να συζητούσε το ενδεχόμενο, την “μεταπήδησης” του, στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μόνο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αρμόδια “όργανα” είχαν τελικά διαφορετική γνώμη, κάνοντας και πάλι την “ανατροπή”. Ο Σφακιανός πολιτικός, από “εκτός”, έγινε και πάλι “εντός”, ανατρέποντας όλα τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι την περασμένη Παρασκευή, κάποια εκ των οποίων, σας τα είχαμε μεταφέρει.

    Οι συσχετισμοί άλλαξαν και πάλι, η “αιτία” [ ή… η αφορμή] που προκλήθηκε όλη αυτή η “αναμπουμπούλα”, ο πρώην πολιτευτής του κόμματος από την Κίσσαμο, κ. Μιχάλης Χαιρετάκης, διευκόλυνε τα πράγματα, μέσω της “οικειοθελούς” του αποχώρησης, άρα ο Παύλος και ο Γιώργος […Σταθάκης], “παίζουν” τώρα την δική τους μπάλα ο καθένας. Και ο νοών, νοείτω…

    Τα Χανιά ως εκ τούτου, απέκτησαν ως εκλογική περιφέρεια, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από το ήδη πολύ μεγάλο που είχαν, μέχρι και την ημέρα που αποφασίστηκε η “επιστροφή” του Παυλή! Το ενδιαφέρον αυτό, έχει πολλαπλές ερμηνείες, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο εκ νέου “ανακάτεμα” της τράπουλας σε επίπεδο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο “εσωτερικό” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα Χανιά, όπου αποδείχθηκε με “κρότο”, ποιός είναι το “μεγάλο αφεντικό”.

    Η ΝΔ διαθέτει τον εν ενεργεία βουλευτή της, κ. Ιωάννη Κασσελάκη, ο οποίος με το “καλημέρα” στην βουλή, είναι πολύ δραστήριος κοινοβουλευτικά και καθημερινά κερδίζει επιπλέον “έδαφος”, άρα εκλογικά “ανεβάζει” τις μετοχές του.

     

    Οι συσχετισμοί άλλαξαν και πάλι, η “αιτία” [ ή… η αφορμή] που προκλήθηκε όλη αυτή η “αναμπουμπούλα”, ο πρώην πολιτευτής του κόμματος από την Κίσσαμο, κ. Μιχάλης Χαιρετάκης, διευκόλυνε τα πράγματα, μέσω της “οικειοθελούς” του αποχώρησης, άρα ο Παύλος και ο Γιώργος […Σταθάκης], “παίζουν” τώρα την δική τους μπάλα ο καθένας, με τον πρώτο ωστόσο, να βρίσκεται ξεκάθαρα σε θέση ισχύος. Και ο νοών, νοείτω…

    Στις… γυναίκες το ενδιαφέρον, σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

    Στο… γαλάζιο στρατόπεδο, σίγουρα η εξέλιξη αυτή, διαφοροποιεί και πάλι τα δεδομένα. Αναζωπυρώνει όχι απλά το γενικότερο πολιτικό – εκλογικό ενδιαφέρον, αλλά και τη “μάχη” για την πρωτιά, ανάμεσα στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Παύλο Πολάκη, η οποίοι και πριν από τέσσερα χρόνια, είχαν “κονταροχτυπηθεί”, για το ποιος θα έκοβε πρώτος το νήμα, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.  Τότε, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε πανελλαδικά, εξέλεξε τρεις βουλευτές στα Χανιά – αν και δεύτερη – και η κ. Μπακογιάννη, είχε επικρατήσει του κ. Πολάκη σε επίπεδο σταυρών προτίμησης. Το “ντέρμπι” αυτό, όπως όλα δείχνουν θα το δούμε να παίζεται ξανά στην εκλογική αρένα, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο, ότι οι “δυο” τους, θα ξιφουλκήσουν και πάλι, για την “πρωτιά” στο νομό.

    Το “ντέρμπι” αυτό, μεταξύ Ντόρας και Παυλή, όπως όλα δείχνουν θα το δούμε να παίζεται ξανά στην εκλογική αρένα, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο, ότι οι “δυο” τους, θα ξιφουλκήσουν και πάλι, για την “πρωτιά” στο νομό

    Από εκεί κι έπειτα τα πάντα είναι “ανοικτά”, δυνατά χαρτιά, διαθέτουν και τα δυο κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα, έχει στο “ρόστερ” της,  τον ανερχόμενο, μεθοδικό αλλά και απόλυτα ενισχυμένο – οικογενειακά, κομματικά και πολιτικά – κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τον εν ενεργεία βουλευτή, κ. Βασίλη Διγαλάκη αλλά και το νέο γυναικείο δίδυμο την κ. Σέβη Βολουδάκη και την κ. Χαρίκλεια Ντερμανάκη, που σίγουρα “έχει ενδιαφέρον”. Διαθέτει ακόμη τον εν ενεργεία βουλευτή της, κ. Ιωάννη Κασσελάκη, ο οποίος με το “καλημέρα” στην βουλή, είναι πολύ δραστήριος κοινοβουλευτικά και καθημερινά κερδίζει επιπλέον “έδαφος”, άρα εκλογικά “ανεβάζει” τις μετοχές του.  Από την άλλη, στο “στρατόπεδο” του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της κορυφής η οποία καταλαμβάνεται από τους κυρίους  Πολάκη και Σταθάκη, υπάρχει ένα ακόμη γυναικείο “δίπολο”, οι κυρίες Κατερίνα Μανιμανάκη και Μάγκυ Αρσενίδη, αλλά και η πρώην βουλευτής του κόμματος, κ. Βάλια Βαγιωνάκη που σίγουρα θα δώσουν με την συμμετοχή τους, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εκλογική ‘μάχη”. Άρα τα πάντα είναι ανοικτά – όπως γράψαμε παραπάνω – και η αναμέτρηση, θα έχει πραγματικά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    Διαβάστε ακόμη: Με τρεις γυναίκες η ΝΔ στα Χανιά! “Ψάχνονται” με Μαλανδράκη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το “κόψιμο” του Παυλή…;

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ