Η ανάγκη τήρησης των βασικών κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων που οφείλουν να ακολουθούν πολίτες και επιχειρηματίες επισημάνθηκε στη δεύτερη ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης γύρω από την έξαρση των γαστρεντερικών ιώσεων που τον τελευταίο καιρό έχουν σημάνει συναγερμό στο νησί, με τους αρμόδιους να τονίζουν ότι η σωστή ενημέρωση και η συνεργασία μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά.

Μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κρήτη, επιτακτική κρίνεται η ανάγκη ενημέρωσης γύρω από τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται και τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των εξάρσεων.

Η ετοιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων και η ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού κατά την τουριστική περίοδο παίζουν καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της μετάδοσης, με τους ειδικούς να καταρρίπτουν το μύθο περί αποφυγής της χλωρίνης.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται πως η λάθος διαχείριση μπορεί να προκαλέσει ζημία στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο και πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα «Έκτακτα συμβάντα – εξάρσεις υδατογενών και τροφιμογενών ασθενειών: Εργαλεία, πρακτικές και πρωτόκολλα».

neakriti.gr