Μείωση εσόδων κατά 50% είχε στο πρώτο τρίμηνο η Aegean Airlines, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας που κράτησε στο έδαφος τα αεροπλάνα τον Μάρτιο.
Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, σύμφωνα με το mononews.gr, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποία η πανδημία επηρέασε την αεροπορία στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι το 85% του στόλου των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στα τέλη Μαρτίου παρέμεναν προσγειωμένα.
Το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησε πολύ ισχυρό, τον Ιανουάριο, και είχε αύξηση εσόδων 11%, αλλά η πολύ κακή πορεία του Μαρτίου έφερε ζημιές 80 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, όπως ειπώθηκε.
Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean
Σύμφωνα με ένα “αισιόδοξο” σενάριο που τρέχει, γράφει το news247.gr τον Ιούλιο η κίνηση θα βρίσκεται στο 25% της συνηθισμένης κίνησης ενώ το Σεπτέμβριο υπάρχει η “ελπίδα” να φτάσει στα επίπεδα του 50%, χαρακτηρίζοντας ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι σαφώς καλύτερο από το δεύτερο αλλά πολύ μακριά από τα μεγέθη προηγούμενων χρονιών, χαρακτηρίζοντας το 2020 την χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean. “Η χρονιά αυτή θα αποτελέσει πρόκληση στην ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε”.