More

    Χανιά | Όταν ο Έκτορας Μποντρίνι “φιλοξενεί” τον Ηλία Σκουλά “πρέπει” να… φας! [Εικόνες]

    Ένα γαστρονομικό διήμερο γεμάτο ανατροπές και πεντανόστιμες εκπλήξεις, επεφύλαξε για τους λάτρεις του καλού φαγητού, ο Κρητικός Chef Ηλίας Σκουλάς. 

    Προσκεκλημένος του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου Έκτορα Μποντρίνι, ο  Μάγειρας του Κόσμου, όπως του αρέσει να περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, προσέφερε ένα μαγικό ταξίδι γεύσης, σε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα – πρόκληση!

    Ο ανατρεπτικός σεφ δημιούργησε γευστικές αναμνήσεις, τις οποίες έδειξε ν’ απολαμβάνει δεόντως, ο κορυφαίος Μποντρίνι αλλά και άλλοι ειδικοί της κουζίνας, που γεύτηκαν τα πιάτα του Σκουλά!

     

    Στα χάι λαιτς του μενού η Caccioe pepe με ζυμαρικά βρασμένα σε νερό παρμεζάνας και σερβιρισμένα δίπλα σ ένα κόκκαλο με ψημένο βοδεινό μεδούλι, η πατατόσουπα με γαρίδες κι απάκι, η μελιτζανοσαλάτα με τον κιτρινόπτερο τόνο confit και  η Caesars non salad, με τηγανητό κοτόπουλο, χαβιάρι Avruga, πουρέ με τρούφα και την τραγανή πέτσα.

    Φυσικά, ως μετρ των μπέργκερ, ο Σκουλάς στο almyvita επιβεβαίωσε απλά τη φήμη μου!

    Δημιούργησε  το… συλλεκτικό μπέργκερ από χειροποίητο ψωμί γλυκοπατάτας και μπιφτέκι από συνδυασμό black Angus μοσχάρι με ντόπιο πρόβατο, το οποίο “έγραψε ιστορία”.

    Για το τέλος, ο ανατρεπτικός chef κράτησε κάτι πραγματικά πολύ δυνατό! Έναν… σιροπιασμένο μπαμπά! Κι αν εκ πρώτης δεν σας λέει και πολλά,  το σιρόπι ήταν παρασκευασμένο από καπνιστή Μαργαρίτα κοκτέιλ, που πήγε τον “ταπεινό” μπαμπά των παιδικών μας χρόνων, σε άλλο πραγματικά επίπεδο!

    Ευχαριστούμε τον Andreas Tsixlis για το φωτογραφικό ρεπορτάζ…

    Διαβάστε ακόμη: Χανιά | Αυτό το “θρυλικό” μαγαζί “στήνει” ο Μποντρίνι στο Ενετικό λιμάνι – Αλλάζει τα δεδομένα της γαστρονομίας [pics]

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ